Takų desertas su bananais
Paruošimo laikas
30 minutės
Porcija
8
Aštrumo lygis
Mild
Ingridientai skaičius
11
Ingridientai
Desertui
- Augalinio aliejaus skrudinimui
- Old El Paso™ SnS tortilijos
- 8 maži kaušeliai šokoladinių ledų
- 8 maži kaušeliai braškinių ledų
- 8 maži kaušeliai vanilinių ledų
- 2 nulupti ir supjaustyti bananai
Papuošimui
- 80 g juodo šokolado
- 1 šaukštas augalinio aliejaus
- 150 g riebi grietinė
- 1 šaukštas cukraus pudros
- 16 raudonų kokteilinių vyšnių, su ar be kotelių
Instrukcijos
- Pakaitinkite 5-6 cm augalinio aliejaus dideliame puode arba skrudintuvėje iki 180°C, arba kol maža duonos riekelė paruduos per 10 sekundžių.
- Kepkite tortilijas partijomis nuo 1 iki 2 minučių, kol jos paruduos, tada jas išimkite su kiaurasamčiu ir padėkite ant kepimo popieriaus nudžiūti. Leiskite joms šiek tiek atvėsti prieš patiekiant.
- Sudėkite į kiekvieną tortiliją 3 rušių skirtingų ledų ir padalinkite bananų gabaliukus po lygiai į kiekvieną tortiliją.
- Ištirpinkite šokoladą ir aliejų mažame inde and verdančio vandens. Užpilkite ant ledų ir bananų.
- Nedideliame inde išplakite grietinėlę su cukraus pudra iki standžių putų, gautą masę ir kokteilines vyšnias uždėkite ant tortilijų prieš patiekiant.
Eksperto patarimai
- Šiems takams puikiai tinka vaisiai ir įvairios uogos, tokios kaip avietės, braškės ar mėlynės.
- Taip pat galite išbandyti užbarstyti susmukintus riešutus. Puikiai tiktų lazdyno, žemės ir pekano riešutai.