Takų desertas su bananais

Takų desertas su bananais

Takai transformuojasi ir tampa desertu. Šios tortilijos tampa puikūs laiveliai bananų įdarui kuomet yra greitai paskrudintos.
Paruošimo laikas 30 minutės
Porcija 8
Aštrumo lygis Mild
Ingridientai skaičius 11

Ingridientai

Desertui

  • Augalinio aliejaus skrudinimui
  • Old El Paso™ SnS tortilijos
  • 8 maži kaušeliai šokoladinių ledų
  • 8 maži kaušeliai braškinių ledų
  • 8 maži kaušeliai vanilinių ledų
  • 2 nulupti ir supjaustyti bananai

Papuošimui

  • 80 g juodo šokolado
  • 1 šaukštas augalinio aliejaus
  • 150 g riebi grietinė
  • 1 šaukštas cukraus pudros
  • 16 raudonų kokteilinių vyšnių, su ar be kotelių

Instrukcijos

  1. Pakaitinkite 5-6 cm augalinio aliejaus dideliame puode arba skrudintuvėje iki 180°C, arba kol maža duonos riekelė paruduos per 10 sekundžių.
  2. Kepkite tortilijas partijomis nuo 1 iki 2 minučių, kol jos paruduos, tada jas išimkite su kiaurasamčiu ir padėkite ant kepimo popieriaus nudžiūti. Leiskite joms šiek tiek atvėsti prieš patiekiant.
  3. Sudėkite į kiekvieną tortiliją 3 rušių skirtingų ledų ir padalinkite bananų gabaliukus po lygiai į kiekvieną tortiliją.
  4. Ištirpinkite šokoladą ir aliejų mažame inde and verdančio vandens. Užpilkite ant ledų ir bananų.
  5. Nedideliame inde išplakite grietinėlę su cukraus pudra iki standžių putų, gautą masę ir kokteilines vyšnias uždėkite ant tortilijų prieš patiekiant.

Eksperto patarimai

  • Šiems takams puikiai tinka vaisiai ir įvairios uogos, tokios kaip avietės, braškės ar mėlynės.
  • Taip pat galite išbandyti užbarstyti susmukintus riešutus. Puikiai tiktų lazdyno, žemės ir pekano riešutai.